Over mij

Ik vraag me soms af wie de over mij pagina’s leest. Want eigenlijk doet dat er niet toe.

Het is niet de auteur of podcaster die telt, maar wel de verhalen die worden verteld.

Maar omdat je hier nu toch bent, ben ik wel genoodzaakt om me voor te stellen.

Bo Vickery, auteur.

Ziezo, dat is het.

Of wil je meer weten?

Dan stel ik me voor via 5 boeken die ik de moeite waard vind:

De alchemist (Paulo Coelho)

Een verhaal over een jonge schaapherder die na enkele omzwervingen een alchemist ontmoet die een grote spirituele wijsheid bezit. De les uit dit boek is: Volg de wijsheid van het hart. Of zoals de alchemist zegt: “Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren (…) Waar je hart is, is ook je schat.” Dit kan ik alleen maar maar bijtreden.

De dingen die je alleen ziet als je er de tijd voor neemt (Haemin Sumin)

Een boek dat je doet stilstaan bij de rust die nodig is in de drukke wereld waarin we leven. Over liefde, vriendschap, levensdoelen en spiritualiteit.

The 4 hour workweek (Tim Ferriss)

Een boek dat je ogen opent dat er ook op een andere manier kan gewerkt worden dan dat we denken. Je leert door dit boek je werk en hoe te werken anders zien.

Elementaire gewoontes (James Clear)

Als je iets wilt veranderen in je leven, dan moet je dit boek lezen. Over hoe je door kleine, nieuwe gewoontes aan te nemen, grote stappen kan zetten in je leven. Ook belangrijk als schrijver: kleine stapjes leiden tot één boek en tot meer boeken.

De held met duizend gezichten (Joseph Campbell)

Dit boek zou, wat mij betreft, door iedereen moeten gelezen worden die niet gelooft dat alles aan elkaar hangt en dat alle culteren in de wereld gelijkaardige verhalen, symbolen of ideeën heeft. Men noemt dit boek wel ook ‘de Bijbel van Hollywood’. Het gaat over de reis van de held wat een universeel motief van avontuur en transformatie is dat door vrijwel alle mythische en religieuze tradities van de wereld loopt.

O ja, neem zeker ook een kijken in mijn boekenshop op mijn auteurswebsite www.bovickery.eu